Рекорден брой участници идват за „Асарел България опън”

Рекорден брой участници се регистрираха за третото издание на Международния турнир по тенис на маса в Панагюрище „Асарел България опън”. Ще ги видим в зала „Арена Асарел” през август – 15-20-ти, когато ще се разбере кои са най-добрите и ще си разделят наградния фонд от 130 000 щатски долара.

Мима Ито

В списъка с акредитациите за участие са близо 200 състезатели от 29 страни от цял свят. Българите са 27, а записването за двойки все още е отворено. Припомняме, че във второто издание на турнира през август миналата година участваха 136 състезатели от 23 страни.

Кента Мацудайра

Турнирът тази година е с по-висок ранг и това, заедно с категоричното одобрение на Международната федерация по тенис на маса при организацията през 2015-та и 2016-та година, доведоха до големия интерес от топ имена в спорта. Сред тях специално внимание от страна на публиката ще привлекат Дмитрий Овчаров – четвърти в световната ранг листа, японките Касуми Ишикава, шампион в Панагюрище през 2015 г., детето чудо на тениса на маса Мима Ито и 12-тата в света Хитоми Сато и пр. Очаква се от Страната на изгряващото слънце тук да дойдат и други топ състезатели, както и техни колеги от Азия, съвременната доминанта в спорта.

Най-радостното е, че за турнира са се записали едни от най-добрите български състезатели: топ 3 на националната ни ранглиста при мъжете – Теодор Александров, Кирил Попов и Денислав Коджабашев и най-успешната ни състезателка тази година, която оглавява и националната ранглиста при жените – Елица Замфирова.

Кирил Попов

Генерален спонсор на откритото първенство на България – Seamaster 2017 ITTF World Tour – Bulgaria Open е „Асарел-Медет” АД. Тази година освен патрон на спортното събитие, Министерството на младежта и спорта ше подкрепи турнира и финансово с 30 000 лв. целеви средства. Спонсори и тази година са и немската фирма „Liebherr”, китайската компания „Double Fish”, българската пенсионна компания „Съгласие” и много други наши и чужди фирми. Организатор на турнира е Сдружение „Асарел България Оупън“ с председател Иван Александров.

Откритото първенство на България е едно от дванадесетте събития, в което състезателите ще се борят, освен за титла и дял от наградния фонд, и за квалификация за място на Гранд финалите на ITTF World Tour. В края на турнира ще бъдат връчени общо 6 титли: мъже и жени сингъл, за двойки мъже и жени и сингли за младежи и девойки до 21 години.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.