Иновативни срещи в Библиотеката

Лятната седмица на Библиотеката беше изпълнена с детски смях, с радостни очи и искания тя да продължава още. А това е оценка за сполучливо реализираните цели. Радва се, че родителите ни се довериха.

През Лятната седмица на Библиотеката се проведе караоке, в което близо 50 малчугана се надпреварваха да се изявят, като изпълниха хитови песни на любимите си идоли

Това сподели за „Време” директорът на Градска библиотека „Стоян Дринов” Стефан Рапонджиев след приключването на серията събития, организирани от екипа на Библиотеката в началото на детската лятна ваканция.

Повече забавления, повече история, представена по непосредствен начин и вписваща се в патриотичната вълна, която залива днес България, каза още Рапонджиев. Посещението на паметника на Априлци и историята на неговото създаване завладя не само панагюрските деца, но и гостите на Панагюрище. Замисълът е да стане модерно за младите хора да влизат в библиотеката и да се докосват до различните изкуства – музика, живопис и литература. Съчетанието на култура, изкуства и знание са показатели за развитието на търсещия човек. Всичко това библиотеката предлага безплатно. Като се имат предвид заплащането на библиотечните работници и вечният недостиг на средства, кауза на екипа на библиотеката е контактът с читателите, деца и родители, обратната връзка и иновативните подходи.

От понеделник, 24 юли, до края на месеца, съобщи Стефан Рапонджиев, в библиотеката работят група от пет деца и родителите им. Те са в процес на създаване на приказка от рисунки и текст. Най-любопитното е, че засега текстът върви като космическа сага със … зеленчукови приключения. От библиотеката се надяват, че накрая творческите занимания ще се превърнат в интересна художествена книжка. Така чрез забавленията се получават знания и се постига развитие на децата.

Красимира Василева

Екипът на „Време” изказва специалната си и сърдечна благодарност на целия екип на Библиотеката в Панагюрище. Възхитени сме от отзивчивостта и професионализма на всички, работещи в тази важна институция. Не нашега ще допълним, че това е единственото място в Панагюрище, където влизаш, посрещат те изключително приятелски, можеш да научиш много нови неща и те изпращат, без да ти искат нищо.
На всичкото отгоре на входа във фоайето можеш да си вземеш книга за четене и да я замениш с друга своя. И така да четеш, да четеш …

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.