Над 7 000 онкопациенти само за година в „Уни хоспитал“

Една година от старта на работата си в Панагюрище отпразнува екипът на д-р Росица Кръстева, ръководител на отделението по Медицинска онкология в МБАЛ „Уни хоспитал“. Специална торта разразяха празнуващите и пожелаха здраве на себе си и най-вече на своите пациенти. На гости по този повод им беше проф. Манеголд, който е основен консултант на екипа по отношение на белодробните онкозаболявания и идва в Панагюрище почти всеки месец.

Д-р Кръстева е убедена, че отделението е едно от най-добре оборудваните химиотерапевтични отделения в страната. В него са лекувани и консултирани над 7 000 пациенти, сочи статистиката, предоставена от д-р Кръстева за „Време“. В отделението се извършват и диспансерните прегледи на пациентите след изписването им за проследимост на лечението и цялостното състояние на пациентите, включително за необходимостта от психологическа подкрепа.

Отделението разполага с дневен стационар за амбулаторна химиотерапия с 13 легла и 30 легла за болничен престой. Лечението на всеки пациент се извършва в тясно сътрудничество с останалите отделения на „Уни хоспитал“, което осигурява комплексно обслужване, в това число консултации с други специалисти, лабораторни изследвания, образна диагностика и т.н.

В отделението се лекуват всички видове солидни злокачествени тумори като за здравноосигурените пациенти лечението от първата консултация и всички последващи терапии са напълно безплатни.

 

Фотосите от малкия празник в отделението по Медицинска онкология ни бяха любезно предоставени от г-н Лука Ланджев, служител в болницата, за което му благодарим!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.