6-годишният ни шахматист Габриел Петришки с впечатляващ дебют и бронз на турнир в София

6-годишният ни шахматист на ШК „Оборище“ Габриел Петришки направи впечатляващ дебют на провелия се днес, 27 януари, в София Трети турнир по ускорен шахмат EURO SOFIA. Малкият шахматист завоюва и бронзов медал в категорията си.

Със своето първо участие, родения през 2011 година Габриел направи едно повече от блестящо представяне в третото издание на турнира EURO SOFIA в група С. Младата надежда на панагюрския шах, който едва от 6 месеца тренира в ШК „Оборище“ с личен треньор Найден Иванов остана само на точка от победителя. Предстартовата треска му попречи да е по-убедителен още от 1-вия кръг, но след това на батковците и им се наложи да му стиснат ръката и да го поздравят за победата. На Габриел тепърва му предстоят още по-големи успехи, уверен е председателят на ШК „Оборище“ Христо Костурков. Той вече предпочита да играе с по-големите членове на шахклуба клуба – Гинка Юрукова и Георги Митов при вечерните тренировки във вторник и петък, а отделно от това има и самостоятелни тренировки.

8-мо място е едно чудесно класиране в листата съставена от 44 състезатели, но реално да си на точка от победителя и да споделиш 4-10 то място със състезатели, които всяка седмица участват в турнири, а да си едва на 6 години е безспорно заложба на талант и родителски грижи, детето правилно да развива своята мисъл, логика и емоционалност. Габриел по-лесно приема на тренировките удоволствието да играе шах и натоварването със задачи, което е обучение свързано с по-доброто овладяване на шахмата вече, като спорт. В клуба по време на тренировките се представя всичко, което се учи в НСА „Васил Левски“ и все повече родители на деца членуващи в клуба, обогатяват семейните библиотеки с шахматни книги, разказа още Костурков.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.