Авторката на поезия и проза Ина Иванова гостува в Панагюрище (видео)

На 16 февруари, петък, в Градска библиотека „Стоян Дринов” гостува Ина Иванова, авторка на поезия и проза. Директорът на библиотеката Стефан Рапонджиев я представи пред панагюрската аудитория като „оригинална, иронична, самоиронична, фина, деликатна, изключително модерна в подхода си към писането”.

„Лично за мен е важно поезията да разказва истории, както е важно и прозата да те накара да се почувстваш по-различно, да я преживееш като поезия. Аз вярвам, че книгата, ако е добре направена,  би могла да бъде 3D преживяване – че тя има вкус, тя има мирис, че разказаната история може да се утаи в теб, да ти помогне да преживееш собствените си състояния по различен начин”, сподели с присъстващите Ина.

Присъстващите чуха нейни творби и имаха възможност даседокоснат донейния свят – изключитено различен и чувствен.

Обичам да вървя по светлата страна а тротоара – призна Ина и продължи –  Има едни особени състояния, когато преливаме между черното и бялото, тогава сме най-истински, уязвими… Вярвам, че светлата тъга е най-истинското състояние у човека”.

За приятната атмосфера на вечерта допринесоха изпълненията на група „Модика” и Нонка Маслева.

Ина Иванова е родена на 26 декември 1975 г. в Димитровград. Живее в Пловдив, където е завършила Българска филология. Публикувала е в сп. „Родна реч“, сп. „Глоси“ и в. „Литературен вестник“, както и в сборниците „Друга вода“ и „6+“.

Автор е на сборниците с разкази „Право на избор и други проклетии“ (изд. „Арс“, 2009 г.), „Името на неделята“ (изд. „Жанет-45“, 2012 г.) и романа „Кар Танеси“.

Има награди от конкурсите „Веселин Ханчев“, „Вестник Пловдивски университет“, „Моите нови пет стихотворения“, „Яворови дни“ – Поморие, „Южна пролет“ – Хасково. Става първият носител на Голямата награда на Националния конкурс за сборник с разкази „Минко Неволин“ (2012 г.).

Noblesse oblige

не е за вярване
но те обичам
по всички начини
неприемливи за здравия разум

а на пазара на честолюбивите
два грама нежност
струват всичките ми запаси
инстинкт за самосъхранение

Ина Иванова

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.