Близо 4 000 лв за децата с онкохематологични заболявания събраха на благотворителен бал

Общински ученически парламент към ЦПЛР – Панагюрище съвместно с БМЧК – Панагюрище организираха благотворителен бал в подкрепа на децата с онкохематологични заболявания. Благородното събитието се състоя на 15 февруари от 18,00 ч. в ресторант „Виктория“. Поводът беше Международния ден на децата болни от рак. Радостно е, че каузата намери адекватен отклик и в края на вечерта беше набрана сумата 3802 лв., която ще бъде дарена на сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“.

На събитието присъстваха представители на фирми и организации от града.

Още при влизането си, всеки от гостите на събитието получаваше, забоден на ревера си, символа за съпричастност към децата, страдащи от онкохематологични заболявания – златната панделка.

В началото на събитието думата взеха Деси Чоролеева – представител на Общински ученически парламент и Пламена Ножделова от БМЧК – Панагюрище. Те разказаха за това как се е зародила идеята за съвместната им инициатива.

Веднага след това водещата на събитието Магдалена Джолова даде думата на специалния гост на вечерта – ултрамаратонецът Красимир Георгиев, който също така е и панагюрец. Той е и един вид вдъхновител на благотворителното събитие, който съвсем наскоро бяга по пътека в продължение на 36 часа в подкрепа на децата болни от рак. Той разказа за това как и защо се е посветил на тази кауза.

„Аз немога много неща да правя, но мога да бягам“, заяви Краси Георгиев. И наистина е така, ако всеки даде от себе си това, в което е най-добър, то тогава няма как резултатите да не са впечатляващи.

„Най-важното е да си помагаме едни на други“, добави още Краси Георгиев.

Малко след това думата взе Ана Финджекова, директор Дирекция „Човешки ресурси” в „Асарел Медет”АД.

„Много е впечатляващо, когато виждаме млади хора, които подкрепят и сами инициират благотворителни каузи“, заяви тя.

Главният маркетолог в „Оптикс“ АД Желязко Гагов също се обърна към организаторите на събитието, като ги поздрави за благородната кауза, която отстояват.

„Бъдете здрави, все така дейни и успех на начинанието ви“ пожела на младежите от Общинския ученически парламент и БМЧК – Панагюрище Яница Мирева, представител на Ротаракт клуб – Панагюрище.

Поздравителен адрес до панагюрските младежи, които организираха събитието, бяха изпратили от Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“.

След това сцената заеха талантливите деца на Панагюрище. Свои изпълнения представиха Лора Куруджиева, Иван Бондар, Евгения Ангелова и Габриела Шкодрева – от класа по поп и джаз пеене „Евгений Зумпалов”  към ЦПЛР – Панагюрище. Техен музикален ръководител е Нона Немигенчева. Още акорди към музикалната палитра на вечерта добавиха и децата от школата по китара към НЧ „Виделина – 1865” с ръководител Стоил Атанасов – Глория Щрангова, Лора Куруджиева и Габриела Спасова.

Своите умения представиха и малките танцьори от Клуба по спортни танци „Импулс” с ръководител Ваня Александрова – Цветелина Алексова, Божидар Шуманов, Таня Узунова и Стойо Сапунков, а танцьорите от ФНТ „Средногорска жарава“ добавиха към вечерта и китка от народни ритми.

Повече снимки от събитието може да видите тук.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.