„Походът на вдъхновителите“ гостува в Панагюрище

аз-мога-сега

Една изключително интересна и завладяваща среща на ученици от  ПГИТМТ към проекта „Твоят час“, с ръководител инж. Стоянка Добрева и страхотния екип на „Аз мога тук и сега“ се проведе днес сутринта в Камерната зала на Театър Дом-паметник.

Срещата даде възможност на младежите да чуят историите за успеха на хора, доказали се в различни сфери от научния, обществен и социален живот, които да ги заразят със своето вдъхновение, знания и мотивация.

аз-мога-сега-4

Двигател на тази инициатива е Кристалин Чавдаров, чиято идея е да преобрази българското образование както за учениците, така и за техните учители.

аз-мога-сега-5

Интересен беше разказът на Радина Банова – юрист по образование, която посъветва учениците никога да не се страхуват да откриват нови хоризонти и възможности за себе си. „Научете какво ви е интересно, намерете това нещо, което ви прави личности, защото не е страшно да кажеш „Не мога“, страшно е да не пробваш след това“, завърши своята история тя.

аз-мога-сега-2

Специален гост на срещата в Панагюрище беше Иван Иванчев – IT специалист, който разказа за своя път към успеха и сподели също, че е панагюрски зет. Той посъветва учениците да търсят баланса между работа и забавление, да обръщат внимание на детайлите, да не пренебрегват средата, в която се намират, защото тя е от изключително значение за тяхното израстване и развитие.

Лекторите говориха пред учениците за своя опит, за правилния избор, за толерантността, за усилията и труда, които неминуемо трябват, за да може да се върви наред.

„Животът трябва да е във вашите ръце“, бяха финалните думи на Кристалин Чавдаров.

аз-мога-сега-3

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.