Дадоха официален старт на проекта „Развитие на находище „Баня“ чрез пълноценно използване на природния ресурс – минерална вода“

С тържествен ритуал „Първа копка“ днес, 21март, стартира проектът „Развитие на находище „Баня“ чрез пълноценно използване на природния ресурс – минерална вода“. Проектът се осъществява по пилотна схема Инвестиционна програма Минерални води на Национален доверителен екофонд.

На събитието присъстваха кметът на община Панагюрище Никола Белишки, кметът на кметство село Баня Стоян Ножделов, управителят на фирмата изпълнител на строително-монтажните работи „АКВАГРУП ПРОЕКТ“ ЕООД Велин Колев, представители на

Национален доверителен екофонд, представители на фирмата за извършване на надзор „ИНФРА ИНВЕСТ“ ООД, жители на село Баня.

Общата цел на проекта „Развитие на находище „Баня“ чрез пълноценно използване на природния ресурс – минерална вода“ е икономическо развитие в селския район чрез ефективно използване на природните ресурси на минералната вода в село Баня. Реализацията му ще доведе до подобряване на качеството и повишаване на количеството на минералната вода и подобряване на водосъбирателната и водоразпределителната мрежа за минерална вода в село Баня.

Стойността на проекта е 342 480,00 лева, като от тях 50% – безвъзмездна финансова помощ и 50% – собствени средства.

Срокът за изпълнение на строително –монтажните работи е 160 календарни дни.

Проектът отразява общите цели на ръководството на община Панагюрище за преодоляване на негативните демографски тенденции, за задържане на младите хора, осигурявайки им по-добър живот чрез създаване на условия за развитие на местната икономика, привличане на инвеститори, подобряване привлекателността на средата и развитие на туризма.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.