Деца боядисваха яйца за деца на Велики четвъртък (видео)

Вчера, Велики четвъртък, децата от Национална асоциация на децата и младите хора с диабет проведоха в града ни ежегодната си кампания за боядисване великденски яйца „Деца боядисват яйца за деца”. В 12,00 часа, пред сградата на Община Панагюрище, малчугани и възрастни започнаха да обагрят с различни цветове специално приготвените за целта яйца. След като приключиха, боядисаните яйца бяха отнесени като дар на детското отделение в МБАЛ ”Уни Хоспитал” и в ЦНСТ ”Закрила”.

Председателят на Националната асоциация на децата и младите хора с диабет Елисавета Котова сподели, че това е 14-ата поред кампания организирана от тях, като за настоящата са избрали да се проведе в нашия град. В предходните години кампанията е провеждана в различни градове в страната, като винаги е на Велики четвъртък. Тя благодари за подкрепата на „Ротари клуб” – Панагюрище, които са партньори на асоциацията, както и на Община Панагюрище в лицето на заместник кметът Галина Матанова.

„Радваме се, че тази година сме в Панагюрище“, заяви още тя.

Днес, Разпети петък, децата от асоциацията и техните родители посетиха Историческия музей, за да се видят, пристигналия тези ни, оригинал на Панагюрското златно съкровище, както и всички останали експозиции. Разбира се ще се потопят и в атмосферата на традиционни за града ни панаир на Разпети петък.

 

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.