„Уни Хоспитал“ отбелязва Световния ден на стерилизацията

За първа година Секторът за централно снабдяване със стерилни материали в „Уни Хоспитал“ – Панагюрище се присъединява към инициативата за отбелязване на Световния ден на стерилизацията като наука – 10 април, обявен от Световната федерация по стерилизация.

По този повод е обявен Ден на отворените врати за всички, които искат да се запознаят с дейността на сектора.

Стерилизацията е пълно очистване на различни предмети и оборудване от живи микроорганизми. В звеното се осъществяват на централизиран принцип всички дейности по обработка и стерилизация на медицинските изделия с цел отстраняване на риска от предаване на зараза чрез използваните в лечебното заведение инструменти, консумативи и други медицински изделия.

Звеното за централно снабдяване със стерилни материали отговаря на всички изисквания на Медицински стандарт „Превенция и контрол на вътреболничните инфекции”, както и на архитектурностроителни изисквания по отношение на пространство, осветление, отопление, вентилация, климатизация, водоснабдяване и канализация, събиране, съхранение и обезвреждане на битовите и опасните болнични отпадъци. Секторът е оборудван с най-съвременна техника, а екипът от специалисти е млад и динамичен.

Стерилизационната е нашата гордост и еталон за висококачествена работа, която ние смятаме за необходимо и задължително звено за всяка многопрофилна болница.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.