Силен международен турнир посветен на Априлската епопея отново организират нашите шахматисти

Наближава датата за провеждане на Международния шахматен турнир в Панагюрище посветен на 142-годишнината от Априлската епопея. Турнирът е включен в календара на Българската федерация по шахмат (БФШ) 1928, а също така и в календара на международната федерация ФИДЕ. Организаторите на турнира ШК „Оборище“ и ШС „Асарел Медет“ направиха всичко възможно да осигурят международно присъствие на състезатели, както и това – турнирът да се ръководи от международен съдия. Желаещите да участват, любители на шаха, трябва своевременно да подадат своите заявки до 22 април на следния имейл: polendak@gmail.com , както и да упоменат, кой номер тениска носят.

Всеки участник в турнира ще получи юбилейна фланелка, като бюджета на турнира е 2600 лева, без таксите за ползване на спортната зала и хотелски услуги.

Директор на турнира ще е  Донка Караджова.

Организаторите са подготвили участниците в турнира и богата културна програма.

На 27 април, ще пристигат българските и чуждестранните участници в турнира. Те ще бъдат настанени в хотел Court Inn, след което е предвидено пътуване до за с. Старосел, за да се запознаят с Тракийския култов комплекс. За състезателите от Люле Бургас, Одрин, Димотика, представлява огромен интерес Тракийското културно наследство на Балканите, което е особено осезаемо по нашите земи. А перлата – самият оригинал на Панагюрско златно съкровище ще могат да видят в Историческия ни музей. За съжаление на този етап организаторите, не могат да си позволят микробус и най-вероятно ще пътуват с личните си автомобили, с които ще превозят и гостите.

Оригиналът на Панагюрското златно съкровище, както и неговата зала-трезор със сигурност ще впечатлят гостите

Вечерта от 18:00 часа двамата международни майстори Димитър Лалев и Атанас Димитров, ще дадат сеанс на едновременна игра на желаещите да застанат и премерят сили любители на шахмата от община Панагюрище. На следващия ден – 28 април ще стартира и самият турнир.

Програмата на турнира включва:

28 април, събота.

  • Записване до 09:40 ч.
  • Техническа конференция: 09:50 ч.
  • I кръг:   10:00 ч.
  • II кръг:  13:45 ч.
  • III кръг: 17:00 ч.

29 април, неделя.

  • IV кръг: 08:30 ч.
  • V кръг: 11:45 ч.
  • VI кръг: 15:15 ч.
  • Закриване и награждаване: 18:30 ч.

Организаторите на турнира предупреждават любителите на шаха от общината за настъпилите изменения в състезателния правилник от 1.1.2018 г. По важните от тях са –  партиите се записват до последно при използваната контрола на турнира, независимо от оставащото време, както и че се губи при втори неправилен ход, а при първи грешен на противника се добавят 2 минути време. Също за напускане на игралната зона задължително се пита главният съдия и става с негово разрешение, независимо, кой е на ход. Не може да се местят фигури с две ръце едновременно, с тази ръка с която се мести фигурата с нея се натиска и часовника. Неправилна рекламация, не е неправилен ход.

Знаем, че ще има много млади състезатели и трябва да сведем възможните грешки до минимум, заявяват още организаторите.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.