В Панагюрище се проведе Държавното първенство по художествена гимнастика „Златен обръч“ (видео)

В края на миналата седмица, от четвъртък до неделя (12-15 април), в зала „Арена Асарел“ се проведе Държавното първенство по художествена гимнастика „Златен обръч“. В него взеха участие 29 клуба от цялата страна. Организатори на проявата бяха Българската федерация по художествена гимнастика, СКХГ „Диляна Прима“ – Пазарджик и панагюрският клуб по художествена гимнастика „Мери Денс“.

И през трите дни публиката можеше да се наслади на красотата на този спорт, с който страната ни е прочута по цял свят. Борбата за призовите места, между малките грации, бе особено оспорвана. През първите два дни се проведоха квалификациите, а в последния – неделя се играха финалите в отделните уреди – въже, обръч, топка и лента.

Специален гост на събитието бе „златното момиче“ Ренета Камберова, която връчи част от медалите по време на церемонията по награждаването на победителките в първенството.

За жалост малко хора видяха красотата на този спорт през тези три дни. Провеждането на събитието не бе популяризирано и публика почти липсваше.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.