Фирма „Градус“ с най-големия борсов дебют от 2008 г. насам

DCIM100MEDIADJI_0009.JPG

В средата на 2018 година един от водещите производители на птиче месо у нас – компанията „Градус“ ще дебютира на Българската фондова борса (БФБ). Проспектът за първичното публично предлагане на акции (IPO) е внесен в Комисията по финансов надзор (КФН), а в свое официално съобщение от фирмата посочват, че то ще бъде на стойност от над 100 милиона лева, което го прави най-големия от кризата насам.

„Това е най-голямото IPO в страната ни след кризата от предишното десетилетие и ще даде възможност на инвеститорите да навлязат в един от най-слабо представените на борсата и в същото време най-растящи сектори – този на хранително-вкусовата промишленост“, посочват от дружеството.

Според плановете на ръководството му набраният капитал от IPO-то ще се използва за развитието на съществуващи и нови бизнес линии. За излизането си на БФБ от фирмата ще работят с „Първа финансова брокерска къща“.

„Очакваме оценката на компанията от пазара да бъде в диапазона между 400 млн. лв. и 520 млн. лв. и смятаме, че това е реалистично. В периода от обявяването на IPO до този момент наблюдаваме достатъчно голям интерес от местни и чуждестранни инвеститори и вярваме, че освен на добрите финансови резултати, това се дължи и на перспективите за развитие на компанията“, коментира изпълнителният директор на фирмата Ангел Ангелов по отношение на внесения проспект.

Според финансовите отчети на „Градус“ АД за 2017 година общо консолидирани приходи дружеството са в размер на 245 милиона лева и нетна печалба след данъци в размер на 39 милиона лева.

Източник: money.bg 

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.