С тържество и демонстрации приключи двугодишното обучение на децата от Детското полицейско управление (видео)

Миналия петък, на връх Международния ден на детето – 1 юни официално приключи обучението на доброволците от „Детско полицейско управление” на територията на Област-Пазарджик. Това стана на тържествена церемония, която се проведе в зала „Арена Асарел”. В нея се включиха общо 112 деца от структурите на детските полицейски управления при СУ „Христо Ботев” в гр. Септември, ОУ „Свети Патриарх Евтимий” в гр. Пещера, СУ „Св. Св. Кирил и Методий” в гр. Велинград, ОУ „Проф. Марин Дринов” в гр. Панагюрище и НУ „Никола Фурнаджиев” в гр. Пазарджик.

Разбира се в залата бяха и представители на партньорите по проекта – общинските администрации, РУО, РЗИ, Българския червен кръст, директори на училища, преподаватели, както и много родители.

Домакините от Община Панагюрище бяха създали перфектна организация за провеждане на събитието. Пред присъстващите доброволците представиха реализирането на своите проекти под мотото „ Как Детското полицейско управление променя нашия град”. С ентусиазъм и удоволствие децата демонстрираха своите знания и умения по оказване на долекарска помощ, полицейска лична защита, безопасно управление на велосипед и правила за пешеходците като участници в пътното движение. Някои се постараха да представят и наученото от тях в областта на безопасното сърфиране в интернет и превенцията на домашното насилие.

Накрая на церемонията началниците на отдели в ОДМВР-Пазарджик комисарите Блага Крайчева и Иван Дончев връчиха на доброволците дипломи за успешното им завършване на двугодишното обучение по проект „Детско полицейско управление”. Инспектор Ваня Славчева от сектор „Детска престъпност” при ГДНП поздрави сърдечно всички деца от името на директора на главната дирекция старши комисар Христо Терзийски. От своя страна началникът на РУО-Пазарджик Валентина Кайтазова награди пет деца от различни възрастови групи спечелили призовите места в конкурса за съчинение и есе свързани с работата по проекта.

Празникът приключи с много радост, усмивки и пожелания за безгрижна и спокойна лятна ваканция.

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.