Зам.-министър Л. Борисов: Акцентът сега е дигитализация и иновации

Конференция „Индустрия и Енергетика“ организира Клъстер „Средногорие“

Официален представител на вестник „Време 2001“ участва в конференцията „Индустрия и Енергетика“ 2018 г., организирана от  Индустриален клъстер Средногорие в края на май т.г.

Форумът бе открит от зам.-министъра на икономиката Лъчезар Борисов, доц. д-р Иван Иванов, председател на КЕВР, Ивайло Алексиев, изп. Директор на АУЕР, Цветан Симеонов, председател на БТПП и др.

На въпрос на „Време“ след официалната част с каква динамика се развива темата „Индустрия 4.0, приемана от предприемачеството с подчертан ентусиазъм, зам.-министър Л. Борисов каза: „Министерството на икономиката първо инициира темата за Индустрия 4.0. Подготвената концепция беше приета от Министерски съвет и е основа на разработваната в момента стратегия.“ Л. Борисов подчерта още, че в динамичния в момента процес на дигитализация на икономиките бизнесът трябва да се включи активно с иновативни идеи и дейности.

Участниците в конференцията дискутираха актуални теми, свързани със състоянието на електроенергийния пазар и позициите на отделните участници в него.

Презентаторите в първия панел се концентрираха върху енергийните регулации и пазари, а след почивката, вниманието бе насочено към енергийните предизвикателства пред индустрия 4.0.

Конференцията представи решения за надграждането на взаимодействието между институциите и бизнеса с цел стимулиране на инвестициите в енергийноефективни технологии, както и идеи за национални политики и пазарни регулации в областта на енергетиката.

Събитието бе посетено от представители на държавната власт, експерти от браншовите организации,  търговци на електроенергия, производители и индустриални консуматори, специалисти в областта на енергийната търговия и др.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.