МБАЛ „Уни хоспитал“ в изследването „Индекс на болниците

„Индекс на болниците“ разработи и огласи тази седмица „Галъп интернешънъл“. Целта му е да даде повече прозрачност за дейността на лечебните заведения при 3 социално значими диагнози. Това увеличава възможностите за извършване на по-добре информиран избор за лечение от страна на пациентите и заостря вниманието на специалистите върху постигането на по-добри резултати при осъществяването на медицинската дейност.

Индексът се състои от две основни части. Първата показва данни за броя лечебни заведения, които оперират в областта на неврологията, онкологията и кардиологията, както и на обема дейност, което всяко едно от тях е извършило през 2017 г. В изследването е включена и МБАЛ „Уни хоспитал“, която разполага и с трите вида отделения.

Според таблицата в онкологичното отделение на панагюрската болница през 2017 г. на химиотерапия са били подложени 576 пациенти, а на лъчелечение – 440 пациенти. Извършени са 27 диспансерни прегледи, ползвани са онколекарства на стойност 8 млн лева. Спрямо 3 пациенти са положени палиативни грижи, тоест цялостно обгрижване по повод заболяването, но и допълнителна цялостна подкрепа – психологическа, социална, съпътстващи заболявания, обезболяване и пр.
40 са лечебните заведения в страната, които лекуват пациенти с туморни заболявания, показват данните на здравната каса.

В изследването на онколечението са наблюдавани четири показателя, които осигуряват така нареченото комплексно лечение – химиотерапия, лъчетерапия, диспансерно наблюдение, палиативни.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.