Танцови състави от България, Беларус, Коста Рика, Мексико и Сърбия ще вземат участие в петото издание на „Пъстър свят“

Пъстрота от младост, красота и талант ще изпълни Панагюрище през месец юли. В рамките на четири дни, от 13-ти до 16-ти юли, Панагюрище ще бъде домакин на петото издание на Международния младежки танцов фестивал „Пъстър свят“.

Танцови състави от четири страни ще пристигнат в Панагюрище за Международния младежки танцов фестивал „Пъстър свят“. Своята национална култура в танци ще представят изпълнителите от Беларус, Коста Рика, Мексико и Сърбия.

Целите на фестивала са обвързани с идеята той да развива културния обмен между народите и етносите; да популяризира българския фолклор в страната и чужбина; да съхранява, развива и представя специфичните танци на народите; да запазва многообразието на световното културно наследство; да поощрява творческите способности на личностите и общностите; да представя пред гражданите и гостите на Панагюрище културата и националните танци на различните групи, етноси и народи, както и да запознае гостите с богатото културно наследство на Панагюрище и да стимулира младите творци за създаване на авторски произведения.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.