„Уни Хоспитал” със сертификат за иновации

МБАЛ „Уни Хоспитал” беше отличена като иновативна болница за 2018-та година. Сертификатът бе връчен на церемония, организирана за поредна година от вестник „24 часа“ тази седмица. 450 медици бяха отличени в рамките на инициативата „Лекарите, на които вярваме“.

Призьорите получиха наградите си от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и председателя на парламента Цвета Караянчева.

Класацията за иновативност на болниците се извършва за първи път и панагюрската болница, въпреки кратката си история след приватизацията стана втора от частните лечебни заведения. На първа позиция в групата на частните е „Аджибадем сити клиник“.

Призът за „Уни хоспитал“ в София тази сряда прие д-р Михаил Михайлов. Той благодари за отличието и сподели, че реализирането на „Уни Хоспитал“ в малък град като Панагюрище, е било голямо предизвикателство за инвеститора „Асарел-Медет“. Две години след откриването си, болницата се развива повече от успешно и се утвърждава като лечебно заведение, което отговаря на европейските стандарти, защото разполага с апаратура от най-висок клас и медицински специалисти, които са водещи в своята област.

Класацията сред държавните болници е по-многобройна: Военномедицинска академия, Университетска болница „Александровска“, „Майчин дом“, „Пирогов“, „Свети Георги“ (Пловдив) и „Света Марина“ (Плевен).

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.