Багер, магарето Събка и над 50 доброволци чистиха в село Бъта

Над 50 доброволци се включиха днес в националната кампания „Да изчистим България за един ден” в село Бъта, която се проведе с подкрепата на „Асарел-Медет”АД и кмета на селото Георги Александров.

Почистени бяха районите около река Луда Яна и нейните притоци. С помощта на тежка техника, осигурена от „Асарел-Медет” бяха разчистени три нерегламентирани сметища за строителни отпадъци – две в село Бъта и едно в местността Летището в село Баня.

В извозването на боклуците се включи магарето Събка, която направи десетки курсове с чували със смет, умело ръководена от малкия Гошко. Сред участниците в акцията имаше и чуждестранно присъствие в лицето на Джеси Потестас – доброволец по програма „Фулбрайт”, който работи като помощник-учител по английски език в Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище, и алжиреца Ясин Ясино, който има къща в село Бъта. Прочутият местен зевзек Йордан Калагларски-Гарчо не остана безразличен към инициативата и пременен като метачка изрисува пешеходните пътеки в селото. Общо над 20 тона отпадъци бяха извозени с техниката, осигурена от „Асарел-Медет”АД.

Всички участници в акцията получиха тениски, ръкавици и чували. За децата, които бяха сред най-дейните участници в почистването, организаторите бяха осигурили вкусни хамбургери, лакомства и сладоледи. Сред тях беше 7-годишният Ники, който пълнеше чувалите наравно с възрастните. „Трябва да пазим България чиста, защото ние живеем тук”, призова хлапето.

Advertisements

One response to “Багер, магарето Събка и над 50 доброволци чистиха в село Бъта

  1. Pingback: И Гарчо се включи в кампанията за чистота в Бъта | Вестник "Време 2001"·

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.