Държавата невинаги е лош стопанин

Червени депутати в диалог с панагюрци за „Визия за България“

Червени депутати поканиха членове и привърженици на своята партия от общината, за да обсъдят заедно генерираната в централата „Визия за България“. Георги Свиленски, Веска Начева, Георги Йорданов и Христо Проданов, който се оказа панагюрец, бяха получили доверието на Висшия съвет на БСП като посланици на актуалните идеи на партията. Четиримата парламентаристи бяха посрещнати в малката зала на Театъра миналата седмица и в непринуден разговор хората им зададоха своите въпроси – от принципни, до конкретни.

Гостите бяха част от инициативата на централата на БСП, получили задача да разговарят с хората в цялата страна и да получат техните мнения и предложения по „Визия за България“, вместо да стоят в Парламента и да се чувстват безполезни поради тоталната доминанта на управляващите по всяка тема. Георги Свиленски подчерта в стартовото си експозе, че „Визия за България“ не е програма, а проект, който ще се актуализира и допълни точно след подобни срещи в цялата страна.

„Някои от идеите в проекта предизвикват вече сериозен отпор“, подчерта Свиленски и посочи, че срещу така формулираните намерения на БСП, които могат да се превърнат в управленска програма, ще се изправят едни сериозни капитали. В случая се има предвид например поставените цели за нефинансиране на частни болници, училища и университети, които печелят и от държавния бюджет, и от хората със събирането на сериозни такси. И още – запазването на водещата роля на държавата в приоритетни сектори, в които се генерират приходи, а оттам и тя, държавата може да осъществява истинска социална политика и т.н.

Наистина някои генерално нови цели и намерения се четат в проекта на „Визия за България“ или по-точно казано – някои добре забравени стари истини като тази, че държавата невинаги е лош стопанин и че трябва да е богата, за да има сили да е социално ориентирана.

Очаквано въпросите от публиката бяха основно към доц. Георги Йорданов, допреди депутатството си управител на известна болница в Пловдив. Но мнения и въпроси имаше и по чисто икономически и политически теми.

Още за срещата на червените депутати в книжното тяло на „Време“ този петък.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.