Дадоха старт на второто издание на Детско полицейско управление (видео)

Старт на второто издание на Детско полицейско управление бе даден този понеделник, 8 октомври на официална церемония състояла се в актовата зала на Основно училище „Проф. Марин Дринов“.

На събитието присъстваха началникът на Районното полицейско управление в Панагюрище гл.инсп. Петко Шотлеков, старши инспектор Павлин Караколев, младши експерт Велко Маслев, младши инспектор Иван Левичаров и Иванка Тодева – главен експерт „Образование и младежки дейности“ в Община Панагюрище.

През тази година участници в проекта Детско полицейско управление в ОУ „Проф. Марин Дринов“ ще бъдат учениците от 3 „в” клас, с класен ръководител Павлинка Обретенова. В продължение на две години децата ще бъдат обучавани как да следят за спазване на реда и законите в нашата страна.

Гл. инсп. Петко Шотлеков представи екипа, който ще ръководи Второто Детско полицейско управление – старши инспектор Павлин Караколев, младши експерт Велко Маслев, младши инспектор Иван Левичаров, инспектор Дудов.

Гл. инсп. П. Шотлеков благодари на екипа на училището за подкрепата в инициативата. „Съвместно направихме един проект, изключително ползотворен за бъдещото поколение. Новите участници ги очакват интересни занимания, които на първо място ще бъдат уроци за тяхната личната сигурност и безопасност, на второ място ще дадат съвети и правила, с които ще защитите свои приятели, близки, роднини, и когато станете свидетели на нещо нередно, случващо се в обществото, да знаете как да реагирате и на кого да сигнализирате. Силно се надявам, че някой ден, някой от вас ще постъпи в редиците на МВР”, заяви още той.

„За нас е чест и отговорност да работим по проект Детско полицейско управление”, каза директорът на училището Екатерина Футекова.“През изминалите две години, в които нашето училище се включи в проекта, ние всички се убедихме, че той е работещ проект с много добри и ефективни резултати. Този проект дава възможност на участниците в него да натрупат много знания, умения, да разберат колко важна, отговорна и сложна е професията на полицейските служители, лекарите, на планинските спасители. Чрез този проект децата се научават да бъдат отговорни най-напред към себе си, а след това и към всички останали. Чрез този проект те създават много нови приятелства”, заяви тя и пожела „Бъдете здрави и изпълнявайте отговорно и съвестно всичките си задължения в този проект”.

Главният експерт „Образование и младежки дейности“ в Община Панагюрище Иванка Тодева поздрави всички участници в проекта за чудесната инициатива, като пожела на малчуганите успех в него.

След това дойде тържественият момент, в който началникът на полицията гл. инсп. Петко Шотлеков и директорът на ОУ „Проф. Марин Дринов” Екатерина Футекова положиха подписите си под декларацията да партньорство. Приет беше и Етичен кодекс на доброволеца от „Детско полицейско управление“ при ОУ”Проф. Марин Дринов”.

Всички малки участници в проекта получиха шапки и светлоотразителни жилетки, със символите на „Детското полицейско управление“. След това, заедно със старши инспектор Павлин Караколев, тържествено положиха клетва.

Музикален поздрав към всички присъстващи поднесе Надежда Ковачева.

Програмата „Детско полицейско управление” (ДПУ) се реализира от 2016 г. от служители на ОДМВР-Пазарджик, Районните управление по места., експерти от Българския Червен кръст, Българския младежки Червен кръст, Българския туристически съюз и духовни лица от Пазарджишката духовна епархия. За изпълнение на програмата беше сключено споразумение между четири министерства – на вътрешните работи, на образованието и науката, на младежта и спорта и на правосъдието, Българската православна църква, Български червен кръст, Български туристически съюз и Национално сдружение на общините в Република България.

През първия двугодишен курс на обучение по програмата участие взеха 112 деца от цялата област.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.