Учители от ОУ „Двайсти април“ на квалификация по „Еразъм+“ в Барселона

Представителна група учители от ОУ „Двайсти април“ участва в квалификационно обучение във висше училище в Барселона, Испания. Тази седмица Таня Ракова, преподавател по английски език, Нина Истревска, преподавател по български език и литература, и Минка Ланджева, директор ще са част от многонационален екип, който ще разисква формите за превенция и преодоляване на тормоза сред подрастващите. Специален акцент в обучението ще е разискване на казуси и добиване на практически умения за разпознаване и управление на конфликтите, както и тяхното навременно париране с цел преодоляване на опасността от проява на агресия във всичките й форми.

Участието в обучението е елемент от спечелено по Програма „Еразъм+“ проектно предложение като продължение на предходен проект, в който ОУ „Двайсти април“ бе партньор на училище от Румъния.

В настоящия проект са заложени и серия дейности на място, в които ще се акцентира на ползването на широк инструментариум за комуникация с участието на хора от различни възрасти, между които важно звено са родителите. Ще бъдат организирани и три клуба, в които междуличностната комуникация ще бъде поставена на творческо и научно ниво. Клубове по информатика, учебен театър и природознание ще бъдат структурирани в училището с ръководители преподавателите Тотка Герова, Нина Истревска и Недка Христоскова.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.