В „Двайсти април“ в Деня на будителите

Развълнувани бяха деца и родители в края на часа по родолюбие, който организира класния ръководител Таня Радева за своите второкласници в ОУ „Двайсти април“ в навечерието на Деня на будителите. Пред тях с красиви патриотични слова  застана актьорът Искрен Красимиров и разигра нетрадиционен час по родолюбие. Деца и родители изгледаха и откъси създадени от сдружението на Искрен филми, посветени на Ботев, Левски и Райна Княгиня. Малките ученици показаха отлични знания за няколко от българските герои, рецитираха стихове и изпяха Песента за Райна Княгиня.

След нестандартния час малчуганите и родителите им се присъединиха към факелното шествие, в което участваха по-големите ученици, и заедно с тях се отправиха към паметника на Павел Бобеков в центъра на Панагюрище. Там поднесоха цветя в знак на почит пред героите и будителите. Начело на редицата бе Искрен, облечен в костюм като този на Ботевите четници.

В голямото междучасие на същия ден около двора на ОУ „Двайсти април“ се проведе състезание по бягане в различни възрастови групи, а наградите бяха книги на историческа тематика.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.