Среща с поета, учител и будител Валери Иванов

Поредната литературна среща в Панагюрище се проведе в навечерието на Деня на будителите, този път по организация на Литературния клуб към Читалище „Виделина“. Гостува ни поетът от Пазарджик Валери Иванов. Поетът е познат на част от четящата панагюрска публика със стиховете си, но и с привлекателното си присъствие на импровизираните сцени, заради интересните песенни изпълнения в автосъпровод на китара.

Гостът бе представен от Красимира Василева, член на клуба и самата тя поет. Учител, литературен критик, поет, композитор се оказа Валери Иванов. „Валери е от ония учители, които се стремят да дават на децата нещо много повече от знания. Те разкриват пред подрастващите хоризонти, развиват фантазията и мисленето, подтикват към творчество. А образованието съвсем не е само натрупване на знания. Днес като че ли школото забравя, че е място и на възпитание и на личностно развитие. Валери е именно от тези учители, редом с които в класната стая влизат животът и светът. Това виждаме от книжката с творби на негови ученици“, каза за госта Красимира Василева.

Срещата се проведе с любезното домакинство на Читалище „Виделина“, към което функционира клубът.

Вече пет са организационните източници на културни събития в Панагюрище. Доминират срещите с белетристи и поети, а публиката понякога трябва да си носи суха храна, ако иска да не пропусне нито един творец, препускайки между форумите. Което, разбира се, не се случва. Както не се случва и увеличение на почитателите на словесното изкуство. Дори читателите не се увеличават.

Защо ли всички творци на словото не се обединят, та да се обединим и ние, читателите. И да участваме само в „събития на изкуството“

Странностите на Панагюрище не спират. Тук всичко е умножено по две. А в случая по 5!

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.