Водещ американски сърдечно-съдов хирург посети „Уни Хоспитал“

Проф. д-р Салим Азиз, един от водещите сърдечно-съдови и гръдни хирурзи в САЩ, заедно с д-р Румен Хичев, вицепрезидент и главен директор по научните дейности на Американската асоциация на тъканните банки, посетиха МБАЛ „Уни Хоспитал“ по покана на председателя на Надзорния съвет на „Асарел Медет“ АД г-н Димитър Цоцорков.

Целта на визитата беше да се преценят възможностите за установяване на международно сътрудничество между „Уни Хоспитал“ и научни и клинични екипи от САЩ. Обсъдени бяха възможностите за обмяна на специалисти относно консултации на пациенти с редки и сложни клинични състояния, както и  организацията на виртуални лекарски консилиуми, между лекари от Уни Хоспитал в България и специалисти от САЩ, за уточняване на сложни диагностични казуси и подбор на лечебни стратегии за пациенти на болницата.

Предвижда се провеждането на информационна кампания, насочена към местни и чуждестранни потребители, с цел поставяне на болницата на международната карта на медицински услуги.

Вярваме, че предстоящото сътрудничество ще е от полза както за болницата и колегите, които работят в нея, така и за пациентите, които се лекуват там. Впечатленията ни от „Уни Хоспитал“ са повече от прекрасни. Оборудването е от последно поколение и дава възможност за постигане на качество и надеждност на лечебния процес на световно ниво. Онкологичният център разполага с радио-терапевтична апаратура, последно поколение линейни ускорители и образно-диагностично оборудване, които успешно конкурират водещите клиники в САЩ и Европа. Инвазивно-кардиологичното направление също разполага с отлична апаратура, а болницата като цяло е много добре организирана. Колегите лекари, медицински сестри и технолози, с които се срещнахме и разговаряхме, ни направиха  впечатление на отлично подготвени специалисти.“, споделиха впечатленията си д-р Хичев и проф. Азиз.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.